associació cultural xercavins

Josep M Salisi Clos
SONS DE VERDÚ
Records de la música del passat

 

Descripción: Descripción: G:\web_verdudigital_09\webs_verdudigital\web_xercavins\xercavins\imatges_web\desplegat_p.jpg

 

Descripción: Descripción: G:\web_verdudigital_09\webs_verdudigital\web_xercavins\xercavins\imatges_web\sonsdeverdu_p.jpg

VERDÚ. PLAÇA DE LA VERDURA. 1927

 

La publicació titulada Sons de Verdú, Records de la música del passat, és obra del musicòleg verduní Josep Maria Salisi, i tracta sobre la vida musical que ha tingut la vila des de l’època romana fins a l’actual segle XXI. L’autor presenta un viatge per la història de la música local i els seus protagonistes: les corals, les orquestres, els músics, les sarsueles, els pastorets, les sardanes, etc.

Es tracta d’un llibre amè i on s’hi poden trobar molts aspectes de la vida musical que ha viscut la població, així com els diversos verdunins que durant segles l’han feta viva. El volum, que conté un centenar d’imatges que ajuden a situar el lector dins la història de la música local s’acompanya d’un CD de música, uns codis QR i una guia d’audició que permet escoltar i conèixer algunes de les músiques que han sonat a Verdú durant anys. El llibre pretén aconseguir que els més grans s’endinsin en el record i obrir la porta als més joves per a que coneguin el ric passat musical de la localitat urgellenca.

Amb aquesta obra, l’associació cultural impulsora de la revista local Xercavins enceta un nou projecte que sota el nom de col·lecció El Pont dels Sis Ulls publicarà diversos volums al voltant de la història, tradicions i costums locals. De fet, el segon volum de la col·lecció està previst que surti l’any vinent i serà l’obra inacabada sobre el castell de l’historiador local, recent traspassat, Ramon Boleda i Cases.

 


25 D'ABRIL. PRESENTACIÓ A VERDÚ

FRAGMENTS DE LES PISTES 10, 11, 22, 23, 28 I 32 DEL CD
ENTREVISTA A JOSEP M SALISI A RÀDIO TÀRREGA
CARTELL DE LA PRESENTACIÓ

 

 

 

Verdú, la nostra terra
Història gràfica 1887-2012

LLIBRE
revistaxercavins@gmail.com
verdudigital.net
 
verdudigital.net és un programa de la Fundació Tekhnikós de Verdú per a promoure la presència de continguts digitals a la xarxa