Presentació
 
 
 

L'Associació Cultural Xercavins de Verdú, que agafa el nom del riu i de la vall del mateix nom, pretén transmutar la geografia física i humana d'aquesta contrada de l'Urgell en espais d'activitat i promoció cultural. Per això eines com la revista Xercavins, de periodicitat trimestral, recullen el batec diari de Verdú, una vila que ha sabut combinar molt bé les seves arrels tradicionals d'homes i dones de secà amb elements nou vinguts de procedències diverses. A les planes de cadascun dels números de la revista es resum el dia a dia d'un Verdú viu, policromat, de cases que es renoven i de gent que s'hi instal·la sense més, cercant alguna cosa especial. Apartats d'entrevista, cultura, arqueologia, música etc. obren al lector no només les espaioses entrades dels casals de la vila sinó també el secret de la vall del Xercavins i els seus pobles.

L'Associació Cultural Xercavins no es resigna només a plasmar en fulles escrites tot aquest bagatge d'activitat, sinó que vol ser també una entitat de proposta. Per això l'Associació Cultural Xercavins integra també seccions com Terralada i la Nit Literària, que entronquen amb propostes culturals ambicioses de creació artística i musical.

Xercavins vol ser un reposat meandre al redós del Castell de Verdú en què hi participi el major nombre de persones, ja sigui de forma activa en alguna de les seves seccions, ja sigui com a socis i subscriptors de la revista. Ara portem vuit anys fent tota aquesta feina ingent d'arreplegar present, passat i futur en unes quantes planes i propostes. Les portes estan obertes a tothom perquè cadascú pugui sentir-se seva l'associació. Perquè Xercavins és una iniciativa de distància curta, del tu a tu, de sentir-nos la gent que vivim a Verdú dins una gran foto de família i, a la vegada, que puguem mostrar-la al visitant amb orgull.

 
 
 
 
VERSIÓ EN PDF (1 PÀGINA / 88 KB)
 
 

Si no el teniu instal·lat, clickeu el logo i baixeu gratuitament el lector Adobe per a visualitzar els documents PDF
 
TORNA A INDEX